اسید استئاریک

(دیدگاه 2 کاربر)

نام صنعتی محصول : اسید استئاریک – Stearic acid

فرمول شیمیایی : C18H36O2

سایر نام های این محصول : اسید استاریک ، استئاراتها ، استایریک اسید

نام آیوپاک IUPAC : اسید اکتا دکانوئیک (Octadecanoic)

به عنوان یک SFA (اسید چرب اشباع) شناخته شده و در چربی های حیوانی و گیاهی یافت می گردد.

کاربرد اسید استئاریک در تولید صابون و شامپو، ساخت شمع، صنایع پزشکی، لوازم آرایشی، مکمل های غذایی، صنایع نساجی و غیره می باشد.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی و دریافت قیمت محصول فوق با کارشناسان فنی این شرکت تماس حاصل فرمائید.

اسید استئاریک چیست؟

اسید استئاریک یکی از رایج ترین اسید های چرب محسوب می شود. این اسید یکی از اسیدهای چرب زیادی است که به طور طبیعی در گیاهان مختلف و مشتقات حیوانات وجود دارد.

اسید استئاریک در چربی های حیوانی حداکثر 30 درصد نسبت به چربی های گیاهی بیشتر است.

اسید چرب اشباع شده، جامد و سفید رنگ می باشد، چگالی این ماده برابر 0.847 گرم بر سانتی مترمکعب، دمای ذوب 69.6 درجه سانتی گراد، دمای ذوب 383 درجه سانتی گراد می باشد.

ویژگی و خصوصیات :

شکل ظاهری اسید استئاریک بصورت جامد سفید رنگ می باشد و سایر خصوصیات ایت ماده به شرح دیل می باشد :

  • فرمول مولکولی: C18H36O2
  • جرم مولی : g mol−1 284.48
  • چگالی : 0.847 g/cm3 at 70 °C
  • دمای ذوب : ۶۹٫۶ °C
  • دمای جوش : 383 °C
  • انحلال پذیری در آب : 3 mg/L (20 °C)
  • متوسط ​​وزن مولکولی : 284.4772

فرآیند تولید اسید استئاریک

انواع اسید استئاریک

اسید استئاریک از جنبه های متنوعی دسته بندی می شود و انواع مختلفی دارد. در زیر به انواع این اسید پرکاربرد اشاره شده است.

– از نظر شکل ظاهری به 2 دسته تقسیم می شود که عبارتند از: پرک و پودری.

– از نظر نوع ساختار و گرید دارای 3 نوع می باشد که عبارتند از: کاسمتیک، پلاستیک و رابر.

– از نظر منبع تولید، به 2 دسته حیوانی و گیاهی تقسیم می شود.

– از نظر نوع مصرف دارای 2 دسته خوراکی و صنعتی می باشد.

– از نظر درجه تصفیه شده به 2 نوع دو پرس و سه پرس تقسیم می گردد.

کاربرد اسید استئاریک در تولید صابون :

یکی از بزرگترین کاربردهای اسید استئاریک در تولید صابون است. با افزودن این محصول، اسید آمینه به غلیظ شدن و سخت شدن سایر مواد برای تشکیل یک نوار جامد کمک می کند.

اسید استئاریک همچنین دارای خاصیت پاک کنندگی مهمی است که باعث می شود در صابون ها مفید باشد. این ماده به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده عمل می کند،

این ماده باعث کاهش فشار سطح روغن ها نیز می شود. روغن ها دارای کشش سطحی بالاتری نسبت به آب معمولی هستند، به همین دلیل قطرات آب به راحتی با روغن مخلوط نمی شوند. با کاهش کشش سطحی روغن، اسید استئاریک به آب اجازه می دهد تا با مولکول های روغن ترکیب شود و آنها را از بین ببرد.

در نتیجه، اسید استئاریک در برابر از بین بردن کثیفی، عرق و سبوم اضافی پوست و مو کمک می کند و نهایتاً موجب می شود تا به عنوان یک ماده مفید در پاک کننده ها، شستشوی بدن و شامپو و همچنین صابون های میله ای استفاده گردد.

کاربرد اسید استئاریک

از دیگر کاربردها و موارد استفاده از این اسید می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

– تولید پلاستیک

– صنعت لاستیک سازی

– صنعت کشاورزی

– صنعت نساجی

– صنعت کاغذسازی

– صنایع غذایی

– تولید مواد آرایشی و بهداشتی

– تولید شمع

– تولید وسایل آتش ‌بازی و کپسول‌ های آتشنشانی

– تولید آب نبات ‌های درمانی و حاوی ویتامین سی

– تولید روان ‌کننده

– تولید لوله های PVC و پروفیل ها

– تولید انواع نرم کننده ها

– تولید لوسیون و کرم

– تولید خوراک دام و طیور

– پوشش کارت ‌های اعتباری

– پوشش پودرهای فلزی

– حلال رنگ های محلول در روغن

– ساخت دارو و تولید قرص، کپسول و مکمل های دارویی

– ساخت باتری های اسید سرب

– پردازش فلزات و جلوگیری از اکسید شدن فلزات

– ساخت گچ‌ های ریخته گری

– تثبیت کننده

– رنگ های سیمانی

– به عنوان سخت کننده در قند، شکر، آب ‌نبات ‌ها و شربت ها

انواع اسید استئاریک

 

فرآیند تولید اسید استئاریک

اسید استئاریک از طریق هیدرولیز و حل کردن چربی در محلول های قلیایی که مقدار کمی اسید چرب دارند، تولید می شود. در فرآیند تولید این اسید از طریق هیدرولیز، تری اتیلن گلیسیرید نیز تولید می شود. ناخالصی هایی که حین فرآیند تولید در اسید استئاریک موجود می شوند، باعث تغییر وزن مولکولی، خواص فیزیکی، خواص شیمیایی، نقطه ذوب، حلالیت، رنگ و بویایی محصولات می گردند. این ناخالصی ها همچنین میزان خنثی سازی، خواص اسیدی و مقدار اسیدهای آزاد موجود را تحت تاثیر قرار می دهند.

اسید استئاریک تجاری معمولا ترکیبی از پالماتیک اسید و استئاریک اسید و مقدار کمی اولئیک اسید می باشد و نوع طبیعی آن در چربی و روغن گیاهان و حیوانات پیدا می شود. برای جدا کردن اسید استئاریک از چربی و روغن گیاهان و حیوانات، باید چربی و روغن را حرارت داده و تحت فشار بالا قرار دهند. در نهایت آنها را در آب جوش قرار داده و داخل دستگاه تقطیر بگذارند. دستگاه تقطیر بخارهای حاصل از حرارت دادن چربی و روغن را گرفته و با استفاده از کویل های سرد، دمای بخارها را کاهش می دهد. این افت ناگهانی دما و شوک دمایی باعث می شود بخارها سریعا به مایع تبدیل شوند و در موارد مورد نیاز، مورد استفاده قرار بگیرند.

نحوه نگهداری اسید استئاریک

به طور کلی، اسید استئاریک غیر سمی می باشد و در شرایط نرمال پایدار است، اما باز هم باید تحت شرایط خاصی نگهداری و ذخیره شود. در زیر به نحوه نگهداری این اسید اشاره شده است.

– این اسید باید در دمای محیط نگهداری و ذخیره گردد.

– محل نگهداری این ماده باید دارای تهویه مناسب باشد.

– این ماده شیمیایی باید از مواد اکسید کننده قوی دور نگه داشته شود.

– درب ظرفی که این اسید در آن نگهداری می شود، باید محکم بسته شود.

– از استعمال سیگار در محل نگهداری و ذخیره این اسید جلوگیری کنید.

– اگر شرایط نگهداری از این اسید خوب و مناسب باشد، می توان تا 2 سال به خوبی آن را ذخیره و استفاده کرد.

خطرات استفاده از اسید استئاریک

خطرات استفاده از اسید استئاریک

همانطور که گفته شد، اسید استئاریک غیر سمی است اما نمی توان آن را به صورت خوراکی مصرف نمود و فقط برای استعمال خارجی مناسب می باشد. از این اسید باید با رعایت نکات ایمنی استفاده کرد تا عارضه جانبی و آسیب احتمالی ایجاد نکند و خطرآفرین نشود. در زیر به خطرات استفاده از اسید استئاریک و عوارضی که ممکن است ایجاد کند، اشاره شده است.

– هنگام کار با این اسید حتما از دستکش های محافظ، لباس مناسب، عینک ایمنی و کفش استفاده کنید.

– قبل از کار با اسید استئاریک به شکل خام، بهتر است با پزشک مشورت کنید و مراقبت های ویژه ای را انجام دهید.

– تماس این اسید با پوست باعث تحریک، گزگز، خارش، پوسته پوسته شدن، قرمزی، تورم، ایجاد کهیر و تاول می شود. در صورت بروز این اتفاق، حتما محل تماس را با آب شست و شو دهید.

– تماس این ماده با چشم، باعث تحریک آن می شود و آسیب جدی به چشم می رساند.

– استنشاق این ماده شیمیایی باعث ایجاد آلرژی، حساسیت، آسیب به ریه ها، التهاب دستگاه تنفسی و تحریک بینی و گلو می شود.

– بلع این اسید باعث مسمومیت و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

– استفاده از این اسید برای کسانی که سیستم تنفسی حساسی دارند، افراد دارای آلرژی، مادران باردار و شیرده باید با احتیاط باشد.

– اسید استئاریک در محیط زیست دارای اثرات طولانی مدتی می باشد و باعث آلودگی آن می شود، به همین دلیل می تواند برای محیط زیست، به خصوص محیط زیست آبزیان، مضر باشد و باید از ورود آن به طبیعت جلوگیری شود.

منابع اسید استئاریک

این ماده یکی از فراوان ترین SFA ها، در رژیم های غذایی اروپا محسوب می شود. منابع عمده این زنجیره بلند SFA شامل چربی شیر است. شیر حاوی 5٪ تا 15٪ و همچنین گوشت گاو ، چربی کره کاکائو و کره است که از 10٪ تا 35٪ از اسید فوق موجود است.

این ماده به طور کلی در مقادیر کمی در دانه ها و روغن های دریایی یافت می شود.

با این حال، اسید استئاریک بالا و اسید اولئیک بالا / اسید استریک بالا زیاد با تولید سویا و آفتابگردان به دست آمده است. اسید استئاریک همچنین ماده تشکیل دهنده بزرگی در چربی های گیاهی هیدروژنه و روغن هایی است که در هنگام تولید مارگارین به دست می آید.

استفاده از چربی های غنی اشباع نظیر اسید استئاریک به عنوان جایگزین های چربی های ترانس مضر :

شواهد قطعی نشان دهنده تأثیر منفی دریافت اسید چرب ترانس بر بیماری های قلبی عروقی، دیابت، التهاب سیستمیک و هموستاز است.

نتایج اقدامات نظارتی مختلفی در سراسر جهان با هدف کاهش مصرف انسانی TFA انجام شده است. جایگزینی برای عملکرد TFA نیاز به ترکیب چربی های اشباع پلاستیکی و پایدار دارد.

روغن پالم به عنوان مسئول تأثیرات بیولوژیکی منفی بر سطح کلسترول سرم و خطر ابتلا به CVD توصیف شده است.

مطالعات مختلف اپیدمیولوژیک و کلینیک ، کاهش اسیدهای چرب اشباع شده، به طور عمده اسیدهای چرب و پالمیتیک را توصیه می کند. شواهد تجربی به شدت نشان می دهد که اسید استئاریک یک جایگزین کامل برای TFA ها و سایر SFA ها در تولید مواد غذایی است.

اثرات بیولوژیکی اسید استئاریک بر سلامت انسان در مقایسه با TFA ها ، SFA ها و اسیدهای چرب اشباع نشده بررسی شده است. درک تجدید نظر فعلی در مورد رژیم غذایی ، هضم ، و جذب نیز پوشیده است.

قیمت اسید استئاریک

قیمت اسید استئاریک

قیمت اسید استئاریک با توجه به عوامل متعددی نظیر نوع، درصد خلوص، ساختار، گرید، برند و شرکت تولید کننده تعیین می شود. البته قیمت نفت خام، قیمت مواد اولیه، بازار عرضه و تقاضا و نوسانات بازار در قیمت نهایی این ماده شیمیایی تاثیرگذار هستند. به طور کلی می توان گفت قیمت هر کیلوگرم اسید استئاریک، 50 هزار تومان می باشد. پیش بینی می شود تا سال 2024، حجم مورد نیاز این اسید در بازار به 7000 کیلوتن برسد.

در سال 2015، چین، ژاپن و هند تقریبا 40 درصد از حجم بازار جهانی را تشکیل می دادند تا اینکه اندونزی و تایلند با پیشرفت در صنعت خودرو و مالزی و کره با پیشرفت در زمینه تولید مواد شوینده و پلاستیک، باعث افزایش تقاضای منطقه ای اسید استئاریک شدند و قیمت این ماده، نسبت به گذشته افزایش یافت و بالا رفت.

اگر به دنبال خرید مخزن برای نگهداری و ذخیره اسید هستید بر روی عبارت مخزن اسید کلیک کنید.

2 دیدگاه برای اسید استئاریک

  1. جبیری

    سلام. حداقل مقدار سفارش اسید استئاریک چقدره؟ برای نمونه می تونید بفرستید؟

    • dms-chemistry

      سلام حداقل مقدار سفارش معادل 500 کیلو می باشد. نمونه هم بله ارسال میشه به میزان یک کیلو رایگان البته هزینه پیک یا پست با خودتان خواهد بود.

  2. نوکلام

    سلام
    از کارخانه صابون عروس پیام میدم خدمت شما
    از اسید استئاریک میشه برای چربی زدایی هم استفاده کرد در انتهای لوله فاضلاب خروجی از آشپزخانه؟

    • dms-chemistry

      سلام. خیر قربان شما می بایست از دستگاه چربی گیر daf استفاده کنید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.