پارافین

پارافین یک ماده جامد سفید رنگ یا بی رنگ، بی‌ مزه، بی بو و نامحلول در آب است که از مخلوطی هیدروکربن ها از سری آلکان ها تولید می شود. این ماده که در بسیاری از صنایع مختلف چون صنایع تولید لوازم آرایشی، پزشکی، صنایع تولیدی و… کاربرد فراوان دارد. به دلیل استفاده رو به رشد پارافین بازار جهانی آن نیز در حال رشد می باشد.

این ماده شیمیایی در انواع مختلف خوراکی، صنعتی، مایع و جامد به بازار مصرف عرضه می شود که هر کدام از آنها با توجه به نوعشان در صنایع مختلف کاربردهای مشخصی دارند.

  • فرمول شیمیایی: CnH2n+2
  • نقطه جوش: 370 درجه سانتیگراد (698 درجه فارنهایت)
  • حلالیت در آب: 1 میلی گرم در لیتر
  • نقطه اشتعال: 200-240 درجه سانتی گراد (392-464 درجه فارنهایت؛ 473-513 K)

تولید روغن پارافین به شکل مایع و جامد می‌باشد. این ماده در حالت جامد معروف به موم پارافین می‌باشد و در حالت مایع به در نوع سبک و سنگین موجود می‌باشد که هر دو نوع آن، در تولید انواع محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ماده یک روغن معدنی است که بیشترین میزان تولید آن از تقطیر نفت خام بدست می‌آید.

پارافین چیست؟

فرمول شیمیایی پارافین CnH2n+2 است؛ که حاصل مخلوطی از هیدروکربن‌ها می‌باشد. پارافین های مایع دارای 5 تا 15 کربن می‌باشند و پارافینهای جامد از ۱۵ کربن بیشتر هستند. پارافین یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده نفت و گاز طبیعی است به همین علت بسیار قابل احتراق می‌باشد.

پارافین را می‌توان از زغال سنگ، چوب و شیل نفتی نیز استخراج کرد و استخراج هر کدام، شیوه مخصوص به خود را دارد. اما بیشترین حجم تولید آن از نفت خام است. رنگ این ماده در صورت جامد بودن سفید و در هنگام مایع بدون رنگ و بدون بو بوده و خاصیت چسبندگی بالایی دارد. چگالی پارافین تقریباً 0.8 گرم بر سانتی متر مکعب می‌باشد. پارافین از آلکان ها بوده و دارای وزن مولکولی بسیار بالایی است. نام‌های دیگر این ماده از جمله نوژول، روغن آدپسین، آلبولین، گلیمول، پارافین دارویی یا ساکسول می‌باشد.

دمای ذوب این ماه از 48 تا 66 درجه سانتی گراد (120 تا 150 درجه فارنهایت) است. این ماده فرار بوده اما فراریت آن به اندازه بنزین بالا نیست. پارافین به عنوان سوخت نیز قابل استفاده بوده و محافظ مناسبی در مقابل زنگ زدگی آهن آلات است.

انواع کاربردهای پارافین

پارافین کاربردهای متفاوت و فراوانی در انواع صنایع مختلف از جمله پزشکی، کشاورزی، آرایشی و بهداشتی را دارد. اولین استفاده از پارافین به قرن نوزدهم مربوط می‌شود که در ساخت شمع به وفور مورد استفاده قرار می‌گرفت. همچنین ازاین ماده به عنوان سوخت موتورهای جت و موشک و دیزل و تراکتور و… استفاده می‌کنند. در مناطق آفریقایی از این ماده به عنوان سوخت اجاق گازها (اجاق گازهای پارافینی) نیز استفاده می‌شود.

استفاده در صنعت تولید مواد آرایشی بهداشتی

استفاده پارافین در محصولات آرایشی و بهداشتی مربوط به ساخت لوسیون های بدن و کرم ها و… می‌باشد با توجه به اینکه پارافین خاصیت نرم کنندگی فوق العاده بالایی دارد؛ برای پوست های خشک و کم آب به عنوان درمان کننده نیز عمل می‌کند محصولات ساخته شده از این ماده از ترک خوردن و خشک شدن پوست جلوگیری کرده وهمچنین در از بین بردن سلول های مرده پوست عملکرد بسیار عالی را دارا می‌باشد.

ناگفته نماند که حتی مالیدن روغن پارافین به موها قبل از دوش گرفتن باعث نرمی‌و افزایش استحکام مو می‌گردد و ماساژ آن بر روی قسمت های مختلف بدن می‌تواند به عنوان حجم دهنده قوی عمل کند. همچنین از این محصول در ساخت انواع شامپو، ضد آفتاب ها، رژ لب، محصولات ناخن، محصولات مراقبتی از پوست و… استفاده می‌کنند.

 

استفاده در تولید مصالح ساختمان

از موم پارافین در مصالح ساختمانی مانند: لوله های پی وی سی، تخته های گچی، دیوار های آماده و… استفاده می شود و این ماده به سبب استحکام دادن و یکپارچه ساختن مواد آنها را در برابر خوردگی و ریزش و دیگر آسیب ها محافظت می‌نماید.

استفاده از پارافین در کاربردهای پزشکی

در صنعت پزشکی استفاده از این ماده بسیار رایج است. از پارافین برای درمان التهابات پوستی، سفتی پوست، درمان خشکی پوست، و درمان سفتی عضلات و کاهش درد مفاصل استفاده می‌کنند. از پارافین در ماساژ های درمانی نیز استفاده می‌شود. همچنین این ماده در درمان یبوست به عنوان ملین به مصرف می‌رسد.

قابل استفاده به عنوان روان کننده

پارافین به دلیل اینکه خاصیت روان کنندگی بالایی دارد برای کاهش اصطکاک انواع محصولات مانند اسنوبرد، انواع اسکیت و… استفاده می‌شود و همچنین موج سواران نیز از این ماده برای حرکت سریع و راحت تر تخته های موج سواری خود از آن استفاده می‌کنند.

به عنوان روکش غذایی

پارافین به دلیل براق بودن و درخشندگی که به محصولات غذایی می‌دهد مورد ترجیج بسیاری از شرکت های غذایی است. مثلا برای پوشش لایه رویی شکلات ها و آبنبات ها، برای پوشش سبزی و میوه به منظور افزایش ماندگاری بالا استفاده می‌گردد. البته پارافین خوراکی بدون تجزیه از بدن عبور کرده و ضرر خاصی ندارد.

در ساخت مداد رنگی و شمع و محصولات ضد آب

از پارافین در ساخت دیگر محصولات مثل شمع و مدادرنگی ها و پوشش های ضد آب استفاده می‌کنند. شمع های پارافینی جایگزین بسیار مناسبی برای شمع های پیه سوز شدند زیرا علاوه بر اینکه تمیزتر و ایمن تر می‌باشند بدون بو بوده و نور بیشتری را ایجاد می‌کنند و همچنین توانایی معطر ساختن در شمع سازی یکی دیگر از مزایای شان است.

پارافین به صورت طبیعی قابلیت ضد آب بودن را دارا می‌باشد. به عنوان مثال کبریت ضد آب یکی از محصولاتی است که از پارافین برای ضدآب نمودن آن استفاده شده، حتی خودمان در مواقع لزوم نیز می‌توانیم از این ترفند برای ضد آب کردن سایر چیزها استفاده کنیم. ما این کار را به این صورت می‌توانیم انجام دهیم که ابتدا موم ذوب شده را به محصول مورد نظر آغشته کرده و سپس آن را باد زده و اجازه می‌دهیم خنک و سفت گردد. همچنین برای ساخت مداد رنگی موم پارافین را با رنگدانه های رنگی مخلوط کرده و سپس در قالب ریخته و مداد رنگی ساخته می‌شود.

سایر کاربردهای پارافین

  • قابل استفاده بعنوان درزگیر برای پنجره ها، درها و…
  • دارای قابلیت دفع کننده رطوبت و ضد رسوب برای کودها
  • قابل استفاده در ساخت لاستیک ها به دلیل اینکه از ترک خوردگی جلوگیری می‌کند.
  • به عنوان انبساط دهنده به دستگاه هایی مثل ترموستات و…
  • عامل ضخیم کننده در پینت بال ها
  • عامل ضد زنگ در فولاد و آهن جلا داده شده
  • محافظ تابش نوترونی
  • استفاده در صنعت نساجی
  • قابل استفاده به عنوان روان کننده زنجیر دوچرخه
  • روان کننده گلوله

تاریخچه پارافین

برای اولین بار این ماده در 1830 توسط کارل در آلمان تولید شد.کارل همواره به فکر جایگزینی برای شمع های پیه سوز بود او ابتدا از موم برای این کار استفاده کرد. اما موم به تنهایی نقطه ذوب پایینی داشت سپس با افزودن اسید استئاریک به آن مشکل را حل نمود وتوانست شمع پارافینی بسازد. با این کار پیشرفت بزرگی در صنعت شمع سازی حاصل گردید که بسیار به صرفه تر و بهداشتی تر از پیه بود.

نحوه تولید پارافین

برای تولید این محصول با روش کریستالیزاسیون روغن را از موم شل جدا می‌کنند.محلول کریستالیزه را حرارت داده و سپس با محلولی مثل کتون مخلوط کرده و سپس برای سرد شدن کنار می‌گذارند و…

  1. ابتدا به یک ستون نیاز داریم که نفت خام را در آن ریخته و به روش مقطر اجزای آن را از هم جدا کنیم، از ابتدا یک کندانسور نیز به بالای ستون نصب می‌کنیم.
  2. زیر ستون را روشن کرده و روغن را حرارت می‌دهیم، پس از اینکه روغن به درجه 302 درجه فارنهایت رسید بخارات حاوی اجزای سبک از آن جدا می‌شوند حرارت دادن را به قدری افزایش داده تا محلول روغن به گردش درآید این ماده در 527 درجه فارنهایت به جوش می‌آید.
  3. در دمای بین 302 الی 482 درجه فارنهایت اجزای هیدروکربنی سبک بالای ستون جمع می‌شوند و روغن پارافین در کندانسور جمع می‌گردد. حرارت دادن را ادامه می‌دهیم تا کم کم دوباره بخارها جمع شده و به روغن تبدیل شوند.
  4. روغن به عمل آمده باید تصفیه گردد، تصفیه در کندانسور انجام می‌پذیرد برای خالص تر شدن روغن باید چندین مرتبه روغن در کندانسور به گردش درآید.
  5. وقتی روغن به اندازه کافی تصفیه شد و از اجزای دیگر جدا گردید، دو مرتبه باید جوشانده شود، برای حذف آلاینده ها از حلال های شیمیایی مثل دی اتیلن گلیکول و تترااتیلن گلیکول استفاده می‌کنند.
  6. پس از اضافه کردن حلال ها و تصفیه، روغن پارافین به مرحله نهایی خود می‌رسد و بعد از خنک شدن آماده بسته بندی شدن می‌گردد.

انواع پارافین

پارافین در أنواع مختلف در بازارمصرف برای کاربرد های مختلف وجود دارد؛ در ادمه با ما باشید تا با انواع آنها آشنا شویم.

پارافین مایع صنعتی

پارافین مایع روغنی بی رنگ و بی بو و شفاف است. این ماده با پارافین استفاده شده در محصولات آرایشی و بهداشتی متفاوت است و فقط در صنعت به کارمی‌رود. با توجه به اینکه استفاده از این محصول بسامد بالایی در صنعت دارد،که می‌توان به کاربرد بسیار آن در صنعت سوخت اشاره نمود.از دیگر استفاده های این محصول در حوزه صنعت می‌توان در زمینه تولید رنگ، رنگدانه، موم، پلی اتیلن، حشره کش ها و… اشاره کرد.

پارافین مایع سنگین

پارافین مایع سنگین دارای خاصیت دارویی بوده و ماندگاری و اثرگذاری بسیار بالایی به نسبت پارافین سبک دارد. لازم به ذکر است که این ماده به هیچ وجه قابل تجزیه نیست.

پارافین مایع سبک

این ماده با حرارت پایدار و اثر شیمیایی بالا، قابلیت اشتعال بسیار زیادی دارد. محلولیت در کلروفرم و اتر از دیگر خاصیت های پارافین مایع سبک است. ناگفته نماند که پارافین مایع از نفت سفید بدست می‌آید.

پارافین جامد

پارافین جامد با توجه به میزان چربی که برای تولید آن استفاده می‌شود به انواع مختلف تقسیم می‌گردد.

  • پارافارم میکروکریستالی 5/0 تا 1 درصد چربی (این گروه به دو جزء پارافین جامد سبک و پارافین جامد سنگین تقسیم می‌شود و بسته به درصد چربی ها در انواع محصولات متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.)
  • پارافین 1 تا 3 درصد چربی
  • پارافین جامد 3 تا 5 درصد چربی
  • چربی پارافین 5 تا 7 درصد چربی

این نوع پارافین در صنعت شمع سازی و مواد غذایی و هم چنین چرم سازی کاربرد دارد. ماده اصلی که برای تولید این نوع از پارافین استفاده می‌شود اسلک می‌باشد که از پارافین استخراج شده و سپس توسط صفحات فولادی در دمای مشخصی فشرده شده و به مرحله تولید می‌رسد. پارافین جامد در ساخت لوازم آرایشی و نگهداری میوه ها و… استفاده می‌گردد. این محصول در آب و الکل حلال نیست و این ویژگی آن سبب استفاده فراوانش در انواع صنایع گردیده است.

پارافین مایع خوراکی

بسیاری از مواد خوراکی که ما از بیرون تهیه می‌کنیم دارای پارافین می‌باشند اما شاید ما تا به حال متوجه این موضوع نشده باشیم. قابل ذکر است که برای براق کردن سبزی و میوه ها، آبنبات ها، کنسروها، روکش های شکلاتی و… از این ماده بهره مند می‌گردند. این ماده علاوه بر براق کردن و نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی، به جامد ماندن شکلات در دمای اتاق نیز کمک شایانی می‌کند. بعلاوه کاغذ روغنی هایی که برای پختن کیک و شیرینی از آن ها استفاده می‌کنیم حاوی روغن پارافین می‌باشند.

اثرات زیست محیطی پارافین

با توجه به اینکه این ماده از نفت تهیه می‌گردد همانند نفت بر آلودگی محیط زیست وسلامتی ضرر دارد. پارافین یکی از پرمصرف ترین ماده هایی است؛ که در ساخت شمع به کار می‌رود. سوزاندن شمع آلودگی هایی در هوا انتشار می‌دهد و طبق تحقیقات کارشناسان، پارافینی که با هوا مخلوط می‌شود قابل تجزیه نیست و در تماس با اکسیژن یا آب بخارات سمی و گلخانه ای ایجاد می‌کند که منجر به آلودگی ماندگار و تخریب زیست محیطی می‌گردد و این می‌تواند برای سلامتی انسان بسیار زیان آور باشد، تنفس و آشامیدن از آبی که بخارات مسموم کننده پارافین در آن وجود دارد؛ می‌تواند سبب سرطان و آسم نیز گردد.

با توجه به اینکه در قسمت فوق ذکر شد که استفاده از پارافین در محیط و هوا ضرر دارد می‌توان گفت که استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی پارافین نمی‌تواند چندان ایمن باشد، البته این گفته تنها در حد حدس و گمان محققین می‌باشد و تا بحال سندی در مورد این موضوع به ثبت نرسیده است.

ایمنی در استفاده از پارافین

نمی‌توان گفت که در صورت تماس دست و پوست با پارافین احتمال آسیب حتمی‌وجود دارد؛ اما بهتر است در هنگام استفاده از آن، از دستکش مخصوص و ماسک استفاده گردد، چرا که با قرار گیری مکرر در محل استنشاق این مواد ممکن است احتمال تنگی نفس، آسم و… ایجاد شود. اما در صورتی که این ماده با چشم تماس پیدا کند می‌تواند بسیار خطرناک بوده و باید حتما به پزشک مراجعه شود.

آیا پارافین برای سلامتی مضر می‌باشد؟

با اینکه هنوز به اثبات صد در صد نرسیده که این ماده می‌تواند مضر باشد اما باید گفت که پارافین نیز همانند دیگر محصولات نفتی می‌تواند تاثیرات زیان آوری را بر سلامتی انسان ایجاد کند. در هر حال طبق تحقیقات به عمل آمده ثابت شده است که بخارات ناشی از حرارت پارافین می‌تواند بسیار زیان آور باشد البته این در صورتی است به طور متمادی و پی در پی در مجاورت بخارات سمی‌این ماده قرار گیرند. بعضی از کودکان و حتی بزرگسالان نسبت به این ماده و دود ناشی از سوختن آن آلرژی دارند و بهتر است در معرض دود و بخارات حاصل از آن قرار نگیرند.

ناگفته نماند کسانی که به مواد شیمیایی حساسیت دارند، پارافین تراپی می‌تواند بر روی پوست آنها اثر منفی بگذارد و حتی اکثر افرادی که به آن حساس نیستند نیز بعد از پارافین تراپی پوستشان دچار جوش های ریز و قرمزی مختصری می‌گردد.

بازار جهانی پارافین

طبق تحقیقات به عمل آمده بازار جهانی پارافین رو به رشد و فزونی گذاشته و این اتفاق تقریبا در سراسر جهان در حال رخ دادن است. این رشد و پیشرفت چشمگیر به سبب درخواستهای متنوعی است که در زمینه‌های مختلف از جمله ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی، مصالح ساختمانی (که یکی از مهم ترین زمینه های استفاده از پارافین است) لاستیک، پی وی سی، شمع و… می‌باشد. با توجه به تقاضاهای روبه افزون این محصولات به طور طبیعی درخواست تقاضا برای تولید و استخراج هر چه بیشتر پارافین افزایش یافته است.

این عوامل سبب رشد گسترده و تغییرات در زندگی، افزایش درآمد را در بازار پارافین به دنبال دارد. فرصت های رشد روزافزون در تولید این محصول طبق پیش بینی های به عمل آمده از 2020 تا 2030 ادامه دار خواهد بود. ارزش بازار جهانی پارافین در سال 2021 به 5.19 میلیارد دلار می‌رسید انتظار می‌رود این رقم در سال 2029 به حدود 8.19 میلیارد دلار نیز برسد.

چرا پارافین هوبارت شیمی

مجموعه هوبارت شیمی با ارائه بهترین و با کیفیت ترین محصولات در تمامی زمینه ها پرچمدار تولید محصولات شیمیایی چون پارافین انواع اسید، کربن اکتیو و… در کل خاورمیانه می‌باشد که همیشه سعی بر این داشته طبق استاندارهای روز دنیا عمل کند.

مجموعه هوبارت شیمی در سطح جهانی توانایی رقابت با تمامی محصولات موجود در بازار مصرف را دارا می‌باشد و با توجه به این موضوع با قطعیت و اعتماد کامل می‌توان گفت که این مجموعه یکی از برترین‌ها در حوضه تخصصی خود است. متخصصین توانمند ما به همکاری کادر مجموعه به یاری خداوند منان به صورت شبانه روزی در تلاش هستند که بالاترین کیفیت محصولات را با نازل ترین قیمت به بازار مصرف عرضه نمایند.

قیمت پارافین

همانطوری که ذکر کردیم پارافین در انواع مختلف مایع و جامد و همچنین خوراکی و صنعتی و… تولید می‌گردد و بنابه نحوه تولید ومیزان تصفیه و نوع بسته بندی و حجم و… از قیمتهای متفاوتی برخوردار می‌باشد.

همچنین در تعیین قیمت این ماده کیفیت و درصد چربی و روغن (هر چه درصد پایین تر باشد قیمت بالاتر بود به طور مثال قیمت پارافین 3 درصد بالاتر از قیمت پارافین 5 درصد است) و کاربرد آن در صنایع مختلف تاثیرگذار است.

هر چه پارافین بوی کمتری (بدون بو) داشته باشد و دارای رنگ شفاف تر باشد از کیفیت بهتر و خالص تری برخوردار است. برای تولید محصولاتی که به کیفیت آن اهمیت می‌دهید باید از پارافین با حداقل درصد چربی تهیه کنید.

قیمت انواع پارافین های موجود در هوبارت شیمی: (بدلیل متغیر بودن این محصول این قیمت ها در ابتدای سال 1401 بروز شده است، برای دریافت لیست قیمت بروز تماس بگیرید.)

ردیف نام محصول قیمت به تومان
1 پارافین مایع صنعتی (هر کیلوگرم) 13.000
2 پارافین مایع بهداشتی (هر کیلوگرم) 45.900
3 پارافین مایع خوراکی (هر کیلوگرم) تماس بگیرید
4 پارافین مایع صنعتی (بشکه 175 کیلوگرمی) تماس بگیرید

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوران ما در حوزه فروش اطلاعات بیشتری کسب نمایید.